Dag 6 – sista dagen på första veckan

I tisdags när det bara var andra dagen jag var igång på mitt Intensive Weihtloss Program så hade jag mina starka tvivel på att jag skulle fixa det. Men nu är det sista dagen på första veckan och jag har klarat av det ganska så bra.

Innan träningen startade ställde jag mig på vågen. Den visade 75.8. Efter 5 träningsdagar har jag alltså gått ner 2.2 kg. Nöjd? Du kan tro!!
Dagens löpning blev en lugn sådan – jämt tempo hela vägen utan intervaller och sprinter. Sprang väl cirka 6,5 km kanske. Ganska skönt och inte jättejobbigt. Uppförsbackarna är dock alltid jobbiga eftersom jag måste hålla samma tempo där.. Nåja – Det kändes bra trots att jag börjar få besvär av ett skoskav/blåsa under foten på grund av mina inlägg i skorna. Har försökt kurera det med olika medel, tvätta och hålla det rent och torrt, men det verkar inte hjälpa speciellt mycket. Skönt med vila i morgon så kanske det hinner läka.

Klockan 11 var det dags igen – fast idag blev det ingen styrketräning. Istället fick jag simma i havet i 60 minuter. Riktigt skönt som omväxling, men ganska jobbigt. Eftersom jag inte är någon höjdare alls på frisim/crawl så blev det bara bröstsim. Men det räckte gott och väl. Hade fullt sjå med att se till att jag inte fick vågorna i näsan och munnen.

Eftersom det var lördag så vill vi gärna hitta på något kvällen och tyckte att det blev lite sent om jag skulle träna thaiboxning och inte vara klar förrän vid 20. Så istället fick jag sätta mig på roddmaskinen i 60 minuter med min sweatsuit. Hade först planer på att göra det vid 15-16 tiden, men tyckte att det var skönare att få det gjort. Så när klockan var drygt 13.30 satte jag in hörlurarna och körde igång. 60 minuter gick ganska fort – men aj mina händer. Såna blåsor jag fick…=)

Imorgon – söndag – ska det minsann bli skönt att vila. Vi har tänkt oss att gå iväg på spa och basta och få massage. Det ska tydligen vara bra att sitta i en ångbastu ett tag för att musklerna ska återhämta sig. 45 minuter i ångbastu i 5 minuters intervaller med rejäl nersvalkning i mellan ska tydligen vara lika bra som 2 dagars vila vad gäller återhämtning. Så vi får väl se hur det blir med det.

Nu tar jag helg iaf!! =)

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  Kondition Sverige Logotyp Vit

  Kondition.se samlar alla Sveriges motionslopp och tävlingar inom löpning, cykel och triathlon. Hit vänder sig varje vecka tiotusentals besökare för att hitta sin nästa utmaning.

  Information

  • Om oss
  • Kontakta oss
  • Arrangörsinfo
  • Annonsera

  © Kondition.se - Utvecklat av Digitona AB