Dag 1 på min 3 veckors viktminskning

Första morgonen på mitt viktminskningsprogram på Lamai Fitness Centre började klockan 07.00 med en löprunda som blev 7 km lång och som innehöll intervaller av olika slag med jämna mellanrum. Jag fick sprinta mellan papperskorgar, köra idioten på broar och springa upp och ner för branta backar. Efter halva sträckan fick jag kallt och efterlängtat vatten samt lite vila. Sen var det bara att ta sig hemåt igen. Samma visa med intervaller och uppförsbackar.

Efter löpningen kände jag mig upprymd,glad och stolt över att jag fixade det så pass bra som jag gjorde – jag hade nämligen inte sprungit överhuvudtaget på hela året då jag slet av mitt korsband i början på Januari 2011.

Efter löpningen var jag helt slut – åkte hem och duschade, åt mitt äpple och drack en massa vatten och sen la mig och vila i en timme innan det var dags för cirkelträning klockan 11.

Cirkelträningen/styrketräningen är inte till för att jag ska bygga några muskler utan jag ska förbränna så mycket som möjligt men samtidigt behålla min styrka. Under 60 minuter får jag 5-8 övningar som jag ska ta mig igenom och på varje övning ska jag göra 100 repetitioner utan att vila om det är möjligt. Idag började jag med

Axelpress
Bänkpress
Benpress – den fick jag dock skippa efter ett tag då det gjorde ont i mitt skadade knä. Gick istället över till
Knäböj
Latsdrag
Övre ryggen
Triceps
Mage

Efter passet kände jag mig helt svimfärdig efter endast ett äpple och vatten i magen. Lunchen jag fick satt som en smäck – smakade helt ljuvligt.

Efter en dusch och efter lite sömn i drygt en timme var det dags för tredje passet för dagen – Thaiboxning. Kändes riktigt bra trots att jag var lite trött i kroppen. Det blev skuggboxning, teknik av olika slag, sparring och padwork. Jag var RÄTT så trött när jag var klar och då var det dessutom dags att sätta sig på motionscykeln i 40 minuter.

Somnade som en stock på kvällen och sov hur gott som helst. Såg dessutom fram emot dag nummer 2.

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment
  Kondition Sverige Logotyp Vit

  Kondition.se samlar alla Sveriges motionslopp och tävlingar inom löpning, cykel och triathlon. Hit vänder sig varje vecka tiotusentals besökare för att hitta sin nästa utmaning.

  Information

  • Om oss
  • Kontakta oss
  • Arrangörsinfo
  • Annonsera

  © Kondition.se - Utvecklat av Digitona AB